Tineri

Aici este pagina pentru lucrarea cu tinerii

Orele de tineret

Tema pe care o discutăm la tineret în aceste săptămîni este Suficienţa lui Isus Cristos în viaţa noastră. (Scrisoarea către Coloseni)

Căci Dumnezeu a vrut ca toată plinătatea să locuiască în El [Isus Cristos].” (Coloseni 2:7)

Poză cu tinerii de la ziua lui Teofil Achim.

Misiunile tinerilor

În acest an tinerii au participat la o misiune, pe 27 ianuarie, la Biserica Biruinţa din Arad.

În data de 11 februarie tineri vor merge într-o misiune specială, în satul Cermei, judeţul Arad, unde este singura biserică creştină care este găzduită de o fostă sinagogă, caz unic în lume, probabil.

Lista de rugăciune

Nu uitaţi că ne rugăm pentru tinerii care nu sunt la tineret împreună cu noi. Aţi primit lista prin email.

Tichileşti-Galaţi

Misiunea de la Tichileşti a fost o binecuvîntare în primul rînd pentru noi şi apoi pentru fraţii de acolo. Tinerii noştri s-au comportat minunat şi au fost impresionaţi de modul în care trăiesc în mulţumire leproşii care au fost vindecaţi de lepra păcatului. Biserica din Galaţi ne-a invitat să mai venim pentru a continua bucuria părtăşiei împreună. Vizita noastră a fost o încurajare pentru fratele Narcis Lungu în lucrarea la care Dumnezeu l-a chemat.

Apăsaţi pe imagini pentru fotografii mai mari!

tinerii-in-brasov.jpg în Braşov la-intorsura-buzaului.jpg la întorsura Buzăului pe-bac.jpg pe bac slujire-galati.jpg slujind la Galati tineret-galati.jpg la tineret la-galati-cu-tinerii.jpg cu tinerii din Galati

sora-hima.jpg sora-hima-2.jpg sora-hima-3.jpg sora Hima

la-sora-hima-acasa.jpg la sora Hima surori-cu-lepra-sufletului-vindecata.jpg surori vindecate de lepra sufletului

Valea Drăganului – tabăra de vară

Ne rugăm şi pregătim tabăra pe care o vom avea la Valea Drăganului.

tabara-de-vara.jpg

Fotografie din tabăra de vara trecută la Valea Drăganului

Teme discutate în anii trecuţi PURITATEA – CURĂŢIA LĂUNTRICĂ.

Sîmbătă, 11 noiembrie, s-a discutat despre „Cum să îţi păstrezi prietenii”.

În aceste săptămini dinscutăm despre discipline spirituale.

Sîmbătă, 3 februarie s-a discutat despre zeciuială şi dărnicie, din Proverbe 3 – 9 şi 10.

11 responses to “Tineri

 1. Toata slava sa fie a lui Dumnezeu, dar multumim si voua tineri dragi din Alesd pentru bucuria partsiei avute la Galati. A fost binecuvantare si cercetare pentru noi toti. Multumim frate Marius si va mai asteptam la Galati!

 2. Prieteni va rog ajutati-ma intr- o problema.
  Pastorul Emanuel Grozea mi-a trimis niste literatura crestina si as vrea sa-i multumesc pentru aceasta .
  Nu am adresa dansului de email .Daca cineva are aceasta adresa il rog frumos sa mi-o trimita si mie.
  Multumiri!

 3. Mă numesc Marcel Dumitru şi am unele nelămuriri în ce priveşte sfintele taine ale scripturii.
  Permiteţi-mi să pun doar câteva dintre întrebările paradoxale care se ivesc în urma a cea ce spune biserica despre credinţă
  O explicaţie ar fi despre creaţia omului di geneza 2:7 în care se spune omul a devenit un suflet viu nu a primit un suflet viu, atunci la moarte ce se întâmplă cu sufletul.? După dv. Trăieşte
  nu vreau să am un ton certăreţ sau dogmatic nici nu doresc să am lucruri în contradictoriiu cu dv. dar am găsit unele explicaţii care acum citind despre dv. miau dat de gânditşi am încredinţarea că Spiritul Sfânt ne poate călăuzii în a afla marele adevăr care poate aduce eliberarea.
  Citez din crezul dv.

  2:7 „Domnul Dumnezeu a facut pe om din tarana pamantului, i-a suflat in nari suflare de viata si omul s-a facut astfel un suflet viu”.
  Noi credem si marturisim ca la moarte fizica trupul, care e din tarana este coborat in mormant, iar sufletul care este de la Dumnezeu se duce la cer. In acea lume sunt doua stari diferite si complet despartite: una de fericire, odihna si desfatare, numita rai, sanul lui Avraam, casa din cer, etc. si alta de pedeapsa, de chin si suferinta, numita iad, loc de chin, intunericul de afara, adancul, etc.
  Dupa moarte sufletele celor mantuiti si impacati cu Dumnezeu se duc in rai, iar ale celor nemantuiti se duc in iad. In ambele din aceste stari sufletesti sunt pe deplin constiente si in asteptarea judecatii. Ele sunt fara trupuri.
  a] starea celor mantuiti
  Luca 16:22 „Cu vremea, saracul a murit si a fost dus de ingeri in sanul lui Avraam.” 23:43 „adevarat iti spun ca azi vei fi cu mine in rai.” 2 Cor.5:1,7,8 „…ca sa fim acasa la Domnul…” Apoc.6:9,10 „…am vazut sub altar sufletele celor ce fusesera jungheati din pricina Cuvantului lui Dumnezeu…fiecaruia I s-a spus sa se mai odihneasca…” 7:9,14″…m-am uitat si era o mare gloata pe care nu putea s-o numere nimeni…si-au spalat hainele si le-au albit in sangele Mielului.”
  acum am să scriu ce părere am eudespre moarte pe care o definesc ca fiind

  Încetarea tuturor funcţiilor vitale. Când respiraţia, bătăile inimii şi activitatea cerebrală se opresc, forţa de viaţă încetează treptat să mai acţioneze în celulele corpului. Moartea este opusul vieţii.
  Unele întrebări ce mă frământă
  A fost omul creat de Dumnezeu ca să moară?
  Nu, Dumnezeu l-a avertizat pe Adam cu privire la neascultare, care avea să-l ducă la moarte (Gen. 2:17). Mai târziu, Dumnezeu i-a avertizat pe israeliţi să nu adopte o conduită care le-ar fi cauzat o moarte prematură (Ezec. 18:31). La timpul potrivit, el l-a trimis pe Fiul său să moară în folosul omenirii, pentru ca oamenii care aveau să creadă în această îngrijire să se poată bucura de viaţă veşnică. — Ioan 3:16, 36.
  În Psalmul 90:10 se spune că viaţa omului este, în general, de 70, 80 de ani. Acest lucru era adevărat când a scris Moise aceste cuvinte, dar nu aşa a fost de la început (compară cu Geneza 5:3–32). În Evrei 9:27 se spune că „oamenilor le este rânduit să moară doar o dată“. Şi acest lucru era adevărat când au fost scrise aceste cuvinte. Dar nu aşa a fost înainte ca Dumnezeu să-l condamne pe păcătosul Adam.

  De ce mor copiii mici?
  Ps. 51:5: „Iată că în nelegiuire am fost adus pe lume, în durerile naşterii şi în păcat m-a conceput mama mea“ (vezi şi Iov 14:4; Geneza 8:21).
  Rom. 3:23; 6:23: „Toţi au păcătuit şi nu ajung la gloria lui Dumnezeu … plata păcatului este moartea“.
  Dumnezeu nu „îi ia“ pe copii de lângă părinţi, aşa cum spun unii oameni. Cu toate că pământul produce hrană din belşug, mulţi mor de foame fiindcă unele elemente politice şi comerciale egoiste împiedică adesea distribuirea acesteia la cei aflaţi în nevoie. Copii şi adulţi deopotrivă îşi pierd viaţa în accidente. De fapt, toţi am moştenit păcatul, toţi suntem imperfecţi. Ne-am născut într-un sistem în care toţi oamenii, şi buni, şi răi, mor în cele din urmă (Ecl. 9:5). Însă lui Dumnezeu ‘îi este dor’ să-i redea pe copii părinţilor lor prin intermediul învierii şi, plin de iubire, a luat măsuri în acest sens. — Ioan 5:28, 29; Iov 14:14, 15; compară cu Ieremia 31:15, 16; Marcu 5:40–42.

  Unde sunt morţii?
  Gen. 3:19: „În sudoarea feţei tale îţi vei mânca pâinea până te vei întoarce în pământ, căci din el ai fost luat. Căci ţărână eşti şi în ţărână te vei întoarce“.
  Ecl. 9:10: „Tot ce găseşte mâna ta să facă fă cu toată puterea ta, căci în Şeol [Locuinţa Morţilor, BC], locul unde te duci, nu este nici lucrare, nici plan, nici cunoştinţă, nici înţelepciune“.

  Care este starea morţilor?
  Ecl. 9:5: „Cei vii sunt conştienţi că vor muri, dar cei morţi nu sunt conştienţi de nimic“.
  Ps. 146:4: „Spiritul lui iese, el se întoarce în pământ şi în aceeaşi zi îi pier şi gândurile [planurile, BC]“.
  Ioan 11:11–14: „«Lazăr, prietenul nostru, se odihneşte, dar mă duc acolo să-l trezesc din somn». … Isus le-a spus deschis: «Lazăr a murit»“ (vezi şi Psalmul 13:3).

  Există vreo parte din om care supravieţuieşte morţii corpului?
  Ezec. 18:4: „Sufletul [sufletul, BC; omul, SS 1874] care păcătuieşte, acela va muri“.
  Is. 53:12: „Şi-a vărsat sufletul [S-a dat pe Sine Însuşi, BC] în moarte“ (compară cu Matei 26:38).
  Pot morţii să-i ajute în vreun fel pe cei vii sau să le facă rău?
  Ecl. 9:6: „Iubirea lor şi ura lor şi gelozia lor au pierit deja şi nu mai au parte niciodată de ceea ce se face sub soare“.
  Is. 26:14: „Ei sunt morţi, nu vor mai trăi. Zac neputincioşi în moarte şi nu se vor mai ridica“.
  A fost isus la moarte în paradis ?
  În plus, Isus a folosit cuvântul grecesc parádeisos când a vorbit despre viitorul paradis pământesc. „El i-a zis [unui răufăcător care era ţintuit pe stâlp alături de Isus şi care manifestase credinţă în viitorul Regat al lui Isus]: «Adevărat îţi spun astăzi: Vei fi cu mine în Paradis!»“ — Luca 23:43.
  Cum putem şti sigur ce a vrut Isus să spună prin „Paradis“, când i-a adresat răufăcătorului cuvintele din Luca 23:43?
  Era acesta o locuinţă temporară pentru ‘sufletele celor drepţi’, o parte a Hadesului?
  De unde provine această concepţie? Un dicţionar biblic afirmă: „Odată cu răspândirea doctrinei greceşti a nemuririi sufletului, paradisul devine locuinţa celor drepţi în timpul stării intermediare“ (The New International Dictionary of New Testament Theology, Grand Rapids, 1976, Colin Brown, vol. II, p. 761). Împărtăşeau iudeii această concepţie nescripturală când a fost Isus pe pământ? Conform unui dicţionar biblic, există îndoieli în acest sens. — Dictionary of the Bible, de Hastings (Edinburgh, 1905), vol. III, p. 669, 670.
  Dar, chiar dacă această concepţie ar fi fost răspândită printre iudeii din primul secol, a susţinut-o Isus prin promisiunea pe care i-a făcut-o răufăcătorului penitent? Isus îi condamnase energic pe fariseii şi pe scribii iudei pentru că predau tradiţii contrare Cuvântului lui Dumnezeu. — Mat. 15:3–9; vezi şi subiectul „Suflet“.
  Când a murit, Isus a mers în Hades, după cum se arată în Faptele 2:30, 31. (Citând Psalmul 16:10, apostolul Petru foloseşte aici cuvântul Hades ca echivalent al cuvântului Şeol.) Dar nicăieri în Biblie nu se spune că Şeolul (Hadesul) sau vreo parte a acestuia ar fi un paradis în care morţii pot simţi plăcere. Dimpotrivă, în Eclesiastul 9:5, 10 se arată că cei ce se găsesc aici „nu sunt conştienţi de nimic“.
  Reprezenta Paradisul din Luca 23:43 cerul sau o parte a cerului?
  Biblia nu susţine ideea că Isus şi răufăcătorul au mers în cer în ziua în care Isus i-a vorbit acestuia. Isus prezisese că va fi omorât şi că nu va fi ridicat din morţi decât a treia zi (Luca 9:22). În cele trei zile, el nu a fost în cer, pentru că, după învierea sa, Isus i-a zis Mariei Magdalena: „N-am urcat încă la Tatăl“ (Ioan 20:17). Abia după patruzeci de zile de la învierea sa, discipolii l-au văzut ridicându-se de pe pământ şi dispărând de sub privirile lor, în timp ce se înălţa la cer. — Fap. 1:3, 6–11.
  Răufăcătorul nu a îndeplinit cerinţele necesare pentru a merge în cer nici mai târziu. El n-a fost ‘născut din nou’, nefiind nici botezat în apă, nici născut de spiritul lui Dumnezeu. Spiritul sfânt n-a fost turnat peste discipolii lui Isus decât la cincizeci de zile după moartea răufăcătorului (Ioan 3:3, 5; Fap. 2:1–4). În ziua morţii sale, Isus a încheiat un legământ pentru un regat ceresc cu ‘cei care au rămas cu el în încercările sale’. Răufăcătorul nu demonstrase o asemenea fidelitate în timpul vieţii sale şi deci nu a fost inclus în acest legământ. — Luca 22:28–30.
  De unde ştim că este vorba despre un paradis pământesc?
  Scripturile ebraice nu le-au dat niciodată motive evreilor fideli să se aştepte la recompensa unei vieţi cereşti. Ele anunţau restabilirea Paradisului pe pământ. În Daniel 7:13, 14 s-a prezis că, atunci când Mesia avea să primească „stăpânire, demnitate şi un regat“, ‘popoarele, naţiunile şi oamenii de toate limbile aveau să-i slujească cu toţii’. Aceşti supuşi ai Regatului urmau să fie pe pământ. Prin cuvintele adresate lui Isus, răufăcătorul şi-a exprimat, după cât se pare, speranţa că Isus îşi va aduce aminte de el când va veni acel timp.
  Aşadar, în ce sens va fi Isus cu răufăcătorul? În sensul că îl va scula din morţi, se va îngriji de necesităţile lui fizice şi-i va oferi posibilitatea să înveţe şi să respecte cerinţele lui Iehova privitoare la viaţa eternă (Ioan 5:28, 29). Având în vedere atitudinea plină de căinţă şi respect a răufăcătorului, Isus a putut spune că acesta se va număra printre miliardele de oameni care vor fi înviaţi pe pământ şi care vor avea ocazia să se dovedească demni de a trăi pentru totdeauna în Paradis.
  Când va fi răufăcătorul în Paradis?
  Înţelegerea textului din Luca 23:43 depinde de punctuaţia folosită de traducător. În manuscrisele biblice originale în limba greacă nu există niciun fel de punctuaţie. The Encyclopedia Americana (1956, vol. XXIII, p. 16) afirmă: „În cele mai vechi manuscrise şi în inscripţiile greceşti nu se observă nicio încercare de a folosi semne de punctuaţie“. Numai din secolul al IX-lea e.n. a început să fie folosită punctuaţia. Versetul din Luca 23:43 trebuie oare citit: „Adevărat îţi spun că astăzi vei fi cu Mine în rai“ (BC) sau: „Adevărat îţi spun astăzi: Vei fi cu mine în Paradis“ (NW)? Pentru a da răspuns la această întrebare, trebuie să se ţină cont de învăţăturile lui Cristos şi de restul Bibliei, nu de un semn de punctuaţie (sau de o conjuncţie) care a fost inserat în text secole mai târziu, după ce Isus a rostit aceste cuvinte.
  Versiunea The Emphasised Bible, tradusă de J. B. Rotherham, concordă cu punctuaţia din Traducerea lumii noi. Într-o notă de subsol de la Luca 23:43, L. Reinhardt, un traducător german al Bibliei, spune: „Punctuaţia folosită astăzi [de majoritatea traducătorilor] în acest verset este fără îndoială greşită şi contrazice complet modul de gândire al lui Cristos şi al răufăcătorului. … Desigur, [Cristos] nu a înţeles prin paradis o subdiviziune a domeniului celor morţi, ci, mai degrabă, o restabilire a paradisului pe pământ“.
  Când urma Isus ‘să ajungă în regatul său’ şi să îndeplinească scopul Tatălui său de a transforma pământul în paradis? Cartea Revelaţia, scrisă la aproximativ 63 de ani după declaraţia consemnată în Luca 23:42, 43, arată că aceste evenimente erau încă de domeniul viitorului. (Vezi paginile 101–103, la subiectul „Date“, precum şi subiectul „Zilele din urmă“.)

  Cred că avem multe de discutat şi eu unul mă-aşi bucura să aflu că putem comunica pe teme religioase
  am încă o dată în plus peranţa că nu veţi fi supărat pe ceace eu am scris şi din contră ne vom ruga să primim înţelepciunea de sus cum spune şi scriptura Iacov 1:5,6
  cu mult respec Marcel Dumitru

  • Fratiorule Marcel, de ce imbraci dumneata blana oii inocente afirmand ca ai unele nelamuriri in ceea ce priveste Scriptura si apoi ne pui o masa adventista de aproape 2000 de cuvinte?
   Incercand sa scrie cu mult respect dar nereusind,
   Nicki Uimitul

 4. draga Marcel, ai foarte multe întrebări.
  Nu se poate răspunde la toate aici pe blog.

  Dacă pui comentariul tău şi pe

  http://www.patratosu.wordpress.com
  poate ca acolo se vor găsi oameni care să răspundă unora dintre frămîntările tale.

  Îţi mulţumesc că ai trecut pe aici!

 5. sa nu mai mintiti lumea ,in primul rand e un mare pacat pe care voi il savarsiti acela ca rebotezati crestini care deja au fost botezati in biserica drept maritoare a lui Hristos ,al doilea lucru acela ca exista „Un Domn , o Credinta si un Botez ” , restul e minciuna

 6. Felix-Gabriel Lefter

  Draga Marcel, daca Str. Craiovei, Bl. 40 iti spune ceva, da-mi un semn.

  felixgabriell@yahoo.com
  http://amalgammax.wordpress.com

 7. asi dori sa stiu in ce perioada este rigaciunea la valea draganului si cum se ajunge sunt din oradea si nu am masina asi vrea sa vin cu copii

 8. Pacea Domnului sa fie cu voi .Sunt un frate crestin care a vizitat saitul vostru si as dori sa cunosc frati si surori crestini cu care as putea sa discut despre domnul si sa crestem in iubire frateasca si in domnul.Domnul Isus sa va binecuvinteze in ce faceti sa stati linga aripa lui ocrotitoare si in ascultare.Pacea domnului sa fie cu voi toti…….

 9. Am vazut fotografiile . De ce au toti feltele alea de oameni cu creierul spalat ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s