Misionari

Ne rugăm şi îi susţinem în rugăciune pe:

eduard-victoria-si-marcus.jpg

Eduard şi Victoria Edu (Chişinău, Ukraina, ţările fostei Uniuni Sovietice)

emanuel-si-ioana-grozea.jpg
Emanuel şi Ioana Grozea (Constanţa, Turcia , Albania)
absolvent-pavel-si-moni.jpg
Pavel şi Monica Vîlkov (Bulgaria)

Iată un mesaj de la Pavel şi Monica.

Frate Marius,

Multumim mult pentru rugaciunile dumneavoastra si ale Bisericii din Alesd, multumim pentru intregul sprijin ce ni-l acordati in lucrarea de aici.

Continuam sa lucram si sa folosim orice usa pe care Domnul ne-o deschide spre oamenii nemantuiti.

Dupa Craciun, am inceput sa ne rugam pentru o lucrare cu copiii aici in Stara Zagora. Surorile din biserica au copii care sunt la facultate sau au deja un serviciu. Asa ca, fiecare membru din biserica a chemat copiii din vecini, copiii prietenilor sau rudelor. Insa, pentru ca cei mai multi nu au auzit in viata lor de Biserica Baptista si erau foarte speriati si suspiciosi, ne-am gandit sa organizam o intalnire largita, la care sa participe nu doar copiii, ci si parintii acestora. In fond, ei sunt cei care decid daca ii permit copilului sa vina/ il aduc la intalniri sau nu; si am vrut ca aceasta decizie sa fie luata in cunostinta de cauza, si nu pe baza unor barfe sau speculatii care circula despre pocaiti.

Am avut doua saptamani de rugaciune si post in lant pentru aceasta lucrare si SLava Domnului, El a dat binecuvantare. Sambata (10 Februarie) am avut aceasta intalnire, la care au venit 6 copii cu parintii sau bunicii lor. Am avut o intalnire interactiva, in care i-am implicat atat pe copii cat si pe parinti. Am ramas pur si simplu socati cand am vazut cata nevoie au cu totii de Evanghelie!! Nu ne-a venit sa credem ca mai exista inca oameni care nu stiu care este Fiul lui Dumnezeu (cum se numeste si ce a facut El), nu stiu cum se numeste primul om pe care l-a creat Dumnezeu; exista inca oameni care sunt complet in afara oricaror notiuni elementare despre Dumnezeu si Biblie. Slava Domnului, El a dat har, desi Mony a avut mari emotii, pentru ca a fost prima ei lectie in limba bulgara (pentru care s-a pregatit aproape o saptamana) 🙂  Inca o data, Domnul ne-a aratat ca in slabiciunile noastre, puterea Lui este facuta desavarsita!

Va rugam sa va rugati pentru aceste intalniri cu copiii pe care le vom avea in fiecare sambata de la ora 11. Ne dorim mult ca prin copii, sa fie intoarse si inimile parintilor spre Dumnezeu.

Duminica (11 Februarie) am avut un serviciu de evanghelizare intr-o sala inchiriata. Am invitat un frate pastor din Varna, impreuna cu un grup de tineri.

Desi este epidemie de gripa si multi evita locurile si spatiile publice, Domnul a facut din nou lucruri mari pentru noi, lucruri pe care nu le-am asteptat. Au venit aproximativ 15 necrestini la evanghelizare, unii dintre ei auzind pentru prima data in viata Evanghelia. Slava Domnului, El ne-a dat si rodul atat de mult asteptat, si la final, doua femei si-au predat viata in Mana Domnului. A fost bucurie mare pentru intreaga Biserica, a fost o intarire a credintei pentru fiecare si o nadejde ca Dumnezeu raspunde rugaciunilor.

Multumim pentru toate rugaciunile ce le inaltati pentru noi si lucrarea de aici. Le simtim si suntem intariti si incurajati prin ele!

Una din aceste femei care s-a predat locuieste intr-un sat apropiat (Zemlen- unde am fost cu studentii de Craciun). Insa, cateva zile pe saptamana vine sa aiba grija de nepotica, in Stara Zagora. Ne dorim mult si ne rugam ca Domnul sa ne deschida usi pentru Evanghelie si in acest sat. De 8 Martie vrem sa avem o intalnire cu femeile din Zemlen, si apoi sa continuam aceste intalniri (fie la sora acasa, fie intr-un alt spatiu). Va rugam sa va rugati impreuna cu noi pentru aceasta lucrare, pentru ca cel rau nu doarme…

In Veliko Tarnovo continuam sa mergem in fiecare miercuri, avem intalniri si discutii cu multi oameni, si ne rugam ca Domnul sa le despietreasca inimile. Este o parte a tarii in care ocultismul este la el acasa, iar divortul si viata imorala sunt la ordinea zilei. Nu doar ca Evanghelia nu este primita, dar oamenii nici nu accepta sa le vorbesti despre Dumnezeu. Este un pamant stancos acolo, dar stim ca nimic nu este imposibil pentru Dumnezeu, continuam sa lucram, si ne rugam ca El sa dea rod si in Veliko Tarnovo. Va rugam sa va rugati in continuare pentru lucrarea de acolo.

Multumim inca o data pentru tot sprijinul dumneavoastra, pentru toate rugaciunile si mijlocirea pentru lucrarea de aici. Ne bucuram si Ii multumim Domnului ca va avem ca si frati si conlucratori in ogorul Evangheliei. 1 Tesal. 1:11,12

Salutari sfinte intregii biserici din Alesd.

Cu dragoste in Cristos,

Pavel si Mony

bob-yarbrough.jpg
Bob Yarbrough în călătoriile sale

Tori şi Raelene

Pentru familia Soriţău, în mod special pentru Tori

dani-si-simona-lacatos.jpg
Daniel şi Simona Lacatoş (Bacău) şi pentru copilaşul lor, Paul

iosif-si-mihaela.jpg
Iosif şi Mihaela Văran (Scorniceşti)

Adi şi Ema Gabor (Noua Zeelandă) – deşi locuiesc acolo, îi considerăm misioari ai bisericii, mai ales pentru felul în care s-au implicat în proiectul Inimi Micuţe.

La fel îi considerăm pe cei din

Familia Hovaneţ – Slovacia

familia-cobaschi.jpg
Familia Cobaschi – Canada

Familia Lucaciu – Canada

Familia Moga Daniel şi Dora – Canada